وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی:

میانگین مطالعه متمركز در كشور 13 دقیقه است

میانگین مطالعه متمركز در كشور 13 دقیقه است

به گزارش مجله سرگرمی ایسنا/آذربایجان شرقیوزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان این كه میانگین مطالعه متمركز در كشور 13 دقیقه در روز بوده و زنگ آگهی و خطری برای ماست، اظهار داشت: با وجود تهدیداتی كه در این رابطه وجود دارد، فرصت هایی هم داریم كه باید در امتداد تقابل با تهدیدها به كار ببریم.


به گزارش مجله سرگرمی به نقل از ایسنا، سید عباس صالحی در آیین افتتاحیه نمایشگاه بین المللی كتاب تبریز با بیان این كه كتاب و كتابخوانی صرفا یك فضیلت نبوده، بلكه لزوم است، اظهار نمود: كتاب و كتابخوانی علاوه بر این كه به داشتن شهروندان خوب و جامعه عالم كمك می نماید بلكه برای سلامت زیست جامعه نیز بسیار مورد نیاز است.
وی با تاكید بر فواید كتاب و كتابخوانی، بیان كرد: كتاب و كتابخوانی موجب تخلیه هیجان و تمركز روح شده و در دوره ای كه اطلاعات پراكنده، روح منسجم را گرفتار لطمه كرده است، خواندن كتاب به انجسام فكر و روح كمك می نماید.
وی با بیان این كه كتاب و كتابخوانی برای فرد و جامعه یك واجب فوری موكد است، تشریح كرد: هم اكنون تهدیدات مضاعفی در مقابل كتاب و كتابخوانی وجود دارد كه عمده آن شامل فضای مجازی، سیستم آموزشی و خانواده ها است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این خصوص اشاره كرد: میانگین مصرف اینترنت در كشورمان ۱۶۹ دقیقه در روز بوده و در بعضی از استان ها نیز بالای 200 دقیقه است؛ میانگین مصرف تلویزیون نیز ۷۲ دقیقه در روز بوده و كتابخوانی نیز در این میان غریب مانده است.

نظام آموزش و پروش ما نتوانسته بین كودك و نوجوان و كتابخوانی آشتی برقرار كند

وی با بیان این كه تهدید دوم در حوزه كتاب و كتابخوانی از سمت سیستم آموزشی است، اظهار نمود: مدارس ما كتابخوانی را وسعت نمی دهد و متاسفانه نظام آموزش و پروش ما نتوانسته بین كودك و نوجوان و كتابخوانی آشتی برقرار كند.
وی با بیان این كه تهدید سوم در حوزه كتابخوانی از سمت خانواده است، اضافه كرد: والدین نه خود كتاب می خواندند و نه كتاب خواندن فرزندانشان را ارزش می دانند.

تولید بیشتر از یك میلیون و ۳۰۰ هزار عنوان كتاب پس از انقلاب
وی با بیان این كه طی 40 سال پس از پیروزی انقلاب، بیشتر از یك میلیون و ۳۰۰ هزار عنوان كتاب تولید شده است، اضافه كرد: حدود ۸۰ درصد این آمار تالیف بوده و رقم قابل توجهی است.
وی با اشاره به وضعیت تولید كتاب در سال جاری، بیان كرد: در شش ماهه اول سال جاری از لحاظ تامین كاغذ شرایط خوبی نداشتیم اما شرایط در حال بهتر شدن است؛ طی این مدت نیز بیشتر از ۴۳ هزار عنوان كتاب چاپ شده و با وجود همه سختی ها جریان نشر به حركت خود ادامه می دهد.
وی با بیان این كه كتاب های بسیار خوبی از لحاظ كیفی در 40 سال اخیر تولید شده است، اضافه كرد: زمانی در حوزه كودك و نوجوان كتاب خوب كم داشتیم اما امروز دستمان تا حدود زیادی پر است و باید از این فرصت نهایت استفاده را ببریم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه با بیان این كه فضای مجازی با وجود تهدیدها، فرصت های بسیاری در حوزه كتاب و كتابخوانی دارد، اظهار داشت: فضای مجازی ظرفیت بسیاری در ارتباط با معرفی كتاب های خوب، احصای بازخوردها و همین طور راه اندازی پویش های كتاب خوانی و... دارد و می توان این فضا را به نفع كتابخوانی مصادره كرد.

افزایش سرمایه های اجتماعی در حوزه كتاب و كتابخوانی

وی در بخش دیگری از سخنان به افزایش سرمایه های اجتماعی در حوزه كتاب و كتابخوانی اشاره نمود و اضافه كرد: امروز فضای اجتماعی برای كشاندن جامعه و سرمایه های اجتماعی به حوزه كتاب و كتابخوانی افزایش بسیاری پیدا كرده و آمادگی وسیعی برای سرمایه گذاری در حوزه كتاب و كتابخوانی شده است.




منبع:

1398/08/11
11:30:12
5.0 / 5
4744
تگهای خبر: تلویزیون , تولید , سلامت , فرهنگ
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۳
NewsFun
newsfun.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مجله سرگرمی محفوظ است

مجله سرگرمی

سرگرمی و طنز