مروری بر فعالیت تهیه کنندگان پرکار جشنواره فیلم فجر

مروری بر فعالیت تهیه کنندگان پرکار جشنواره فیلم فجر

به گزارش مجله سرگرمی، در ۹ سال گذشته سعید سعدی، سید محمود رضوی، علی قائم مقامی و زنده یاد جلیل شعبانی همچون تهیه کنندگانی بودند که بیشترین حضور را در جشنواره فیلم فجر داشتند.



به گزارش مجله سرگرمی به نقل از مهر، در چند سال گذشته تاکنون چندتن از تهیه کنندگان سینما در ادوار مختلف جشنواره فیلم فجر حضور پرتکراری داشته اند و با آثارشان توانسته اند سیمرغ های مختلف را از آن خود کنند. به صورت مثال سعید سعدی که در اغلب کارهای هومن سیدی با او همکاری داشته است به سیمرغ مردمی فجر دست پیداکرد. ازطرفی سید محمود رضوی در سالهای اخیر با همکاری محمدحسین مهدویان نظر عده ای از مخاطبان و منتقدان را به آثارش و جلب کرده است. سال جاری هم با پروژه طولانی مدت «موسی کلیم الله» حاتمی کیا به فجر می آید. علی قائم مقامی هم در سه دوره متوالی با فیلمهای «پرونده باز است»، «بهشت تبهکاران» و «شاه نقش» در جشنواره فیلم فجر حضور داشته است.
در گزارش پیش رو مروری داریم بر حضور ۴ تهیه کننده سینما در ۹ دوره اخیر جشنواره فیلم فجر.

سعدی این دفعه با «خدای جنگ» می آید

سعید سعدی تهیه کننده سینما و تلویزیون ۶ دوره با فیلمهای «خشم و هیاهو»، «مغزهای کوچک زنگ زده»، «تومان»، «بی رویا»، «پالایشگاه» و «خدای جنگ» در جشنواره فیلم فجر حضور داشته و در اکثر مواقع موفق به دریافت سیمرغ شده است.
فیلم «خشم و هیاهو» به نویسندگی و کارگردانی هومن سیدی سال ۱۳۹۴ و در سی وچهارمین جشنواره فیلم فجر حضور داشت و پژمان شادمان فر سیمرغ بهترین فیلمبرداری و هومن سیدی جایزه ویژه هیأت داوران را دریافت نمودند. شیوه روایت این فیلم برگرفته از کتاب «خشم و هیاهو» اثر ویلیام فاکنر است و داستان زندگی خواننده ای را روایت می کند که به قتل همسرش محکوم می شود داستانی که شباهت هایی به پرونده شهلا جاهد و قتل لاله سحرخیزان همسر ناصر محمدخانی فوتبالیست مشهور داشت.

«مغزهای کوچک زنگ زده» دیگر فیلم هومن سیدی هم سال ۱۳۹۶ در سی وششمین دوره جشنواره فیلم فجر حضور داشت که توانست سیمرغ بهترین فیلم از نگاه تماشاگران را به دست بیاورد. این فیلم همینطور در آن دوره جشنواره موفق به دریافت سیمرغ بهترین فیلم از نگاه هنر و تجربه، بهترین فیلم نامه برای هومن سیدی و بهترین صداگذاری برای علیرضا علویان شد.
«مغزهای کوچک زنگ زده» اجتماعی داستان باندی از فروشندگان مواد مخدر در جنوب تهران است که خیلی از جوانان و کودکان بی سرپرست را از کوچه و خیابان پناه داده اند. ۲ برادر به نام شاهین و شکور رهبری این باند را به عهده دارند اما اتفاقاتی غیرمنتظره، سبب فروپاشی خانواده آنها می شود.
«تومان» فیلمی به کارگردانی و نویسندگی مرتضی فرشباف و تهیه کنندگی سعید سعدی هم محصول سال ۱۳۹۷ است. این فیلم در قسمت سودای سیمرغ سی و هشتمین دوره جشنواره فیلم فجر حضور یافت و برنده جایزه بهترین فیلمبرداری برای مرتضی نجفی شد.
در خلاصه داستان این فیلم آمده است: «فردی که از طریق قمار اسب و فوتبال تلاش می کند یک شبه طبقه اجتماعی خویش را تغییر دهد …»

«بی رویا» دیگر فیلم سعدی است که به تهیه کنندگی مشترک هومن سیدی و به کارگردانی آرین وزیردفتری نخستین بار در چهلمین دوره جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمد. طناز طباطبایی، صابر ابر و شادی کرم رودی بازیگران اصلی فیلم هستند و طناز طباطبایی در این دوره موفق به دریافت سیمرغ بلورینبهترین نقش اول زن شد.
فیلم «بی رویا» داستان زوج جوانی است به نام رویا و بابک که قصد مهاجرت از ایران را دارند. ۲ هفته قبل از مهاجرت رویا با دختری بی نام و نشان مواجه می شود. حضور دختر در زندگی آنها به اتفاقاتی عجیب منجر شده و به تدریج هویت رؤیا گرفتار دگرگونی می شود. معمای هویت رؤیا با حضور بیشتر دختر در بطن زندگی او و بابک، کامل و کامل تر می شود.
سعید سعدی سال بعد با فیلم «پالایشگاه» به کارگردانی مهرداد خوشبخت راهی چهل ویکمین جشنواره فیلم فجر شد اما جایزه ای دریافت نکرد. نام این فیلم ابتدا «گل های باوارده» بود.
در خلاصه داستان فیلم آمده است: «در سال ۱۳۵۹ همزمان با جنگ تحمیلی، برخی از مهندسان پالایشگاه نفت آبادان در تلاش هستند با امکانات و تجهیزاتی که در داخل انبارهای آن است، پالایشگاه های دیگر را ترمیم کنند.»

سعید سعدی سال جاری هم در چهل وسومین دوره جشنواره فیلم فجر با «خدای جنگ» به کارگردانی حسین دارابی حضور دارد. ساعد سهیلی در این فیلم سینمایی به نویسندگی احسان ثقفی در نقشی متفاوت حضور خواهد داشت. «خدای جنگ» محصول سازمان هنری رسانه ای اوج است که روایتی حساس از یک اتفاق واقعی و مهمِ معاصر را به تصویر می کشد.

تهیه کننده آخرین فیلم کیومرث پوراحمد!

علی قائم مقامی تهیه کننده و مدیرتولید سینمای ایران هم در ۹ سال گذشته ۶ دوره با فیلمهای «کفشاهایم کو»، «جشن دلتنگی»، «تیغ و ترمه»، «پرونده باز است»، «بهشت تبهکاران» و «شاه نقش» در جشنواره فیلم فجر حضور داشته است. قائم مقامی ۳ دوره پی در پی در سالهای ۱۴۰۱، ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ در این رویداد حضور داشته است.
«کفشهایم کو؟» فیلمی به کارگردانی کیومرث پوراحمد، نویسندگی کیومرث پوراحمد و فرید مصطفوی و تهیه کنندگی سید علی قائم مقامی محصول سال ۱۳۹۴ است. این فیلم در سی و چهارمین جشنواره فیلم فجر رونمایی گردید.
رضا کیانیان بازیگر این فیلم بود که نامزد دریافت سیمرغ بهترین بازیگر نقش اول مرد در آن دوره شد.
این فیلم داستان حبیب کاوه یک کارخانه دار قدیمی دچار بیماری آلزایمر است که خانواده اش او را ترک کرده اند اما با بازگشت دخترش به ایران اتفاقاتی رقم می خورد.
«جشن دلتنگی» فیلمی به کارگردانی پوریا آذربایجانی، نویسندگی مونا سرتوه و پوریا آذربایجانی است که در قسمت مسابقه سی و ششمین جشنواره فیلم فجر حضور پیدا کرد.
این فیلم در رابطه با رابطه واقعی آدم ها و گره خوردن آن با فضای مجازی است.
محسن کیایی، بهنام تشکر، بابک حمیدیان، مینا ساداتی، پانته آ پناهی ها، ساغر قناعت، پریوش نظریه، امید روحانی و ندا عقیقی بازیگران این فیلم هستند.

«تیغ و ترمه» دیگر فیلم کیومرث پوراحمد است که سال ۱۳۹۷ در سی وهفتمین جشنواره فیلم فجر رونمایی گردید.
در خلاصه داستان این فیلم آمده است: «ترمه دختر جوانی است که در کودکی پدرش را از دست داده است و بعد از مرگ پدر، مادرش او را رها کرده و به آمریکا رفته است؛ ازاین رو در این زمان جهان از ترمه نگهداری کرده است. حالا بعد از سال ها لی لی به ایران بازگشته است تا ترمه را با خود به آمریکا ببرد. دراین میان رازهای گذشته برای ترمه آشکار می شود.»

«پرونده باز است» آخرین فیلم زنده یاد کیومرث پوراحمد است که سال ۱۴۰۱ در چهل ویکمین دوره جشنواره فیلم فجر حضور داشت.
داستان این فیلم برگرفته از پرونده ای جنایی و پرحاشیه در دهه ۸۰ در ایران است. در این فیلم که فضای جنایی و ملتهب دارد، یک نوجوان ۱۵ ساله مرتکب قتل شده و در انتظار حکم دادگاه است.

علی قائم مقامی سال قبل با فیلم «بهشت تبهکاران» به نویسندگی و کارگردانی مسعود جعفری جوزانی و تهیه کنندگی مشترک فتح الله جعفری جوزانی در چهل و دمین جشنواره فیلم فجر حضور پیدا کرد.
خلاصه داستان فیلم بدین شرح است: «در سال ۱۳۲۹ حسن جعفری کارمند شرکت نفت انگلیس متهم به قتل احمد دهقان صاحب امتیاز روزنامه تهران مصور و مالک تئاتر نصر (تماشاخانه تهران) می شود.»
این فیلم هنوز اکران عمومی نشده است.

این تهیه کننده سال جاری هم با فیلم «شاه نقش» به کارگردانی شاهد احمدلو در چهل و سومین دوره جشنواره فجر حضور دارد.
بهرنگ علوی، هومن برق نورد، نسیم ادبی، مینا وحید، شهرام قائدی، سیروس میمنت، پوریا میاندهی، مجید علیزاده، مژگان صابری با هنرمندی محمد متوسلانی، عنایت بخشی، مهدی میامی، با حضور افتخاری رضا رویگری، شهین تسلیمی و پژمان بازغی بازیگران این اثر سینمایی هستند.

از «درباره الی» تا «موسی کلیم الله»

سید محمود رضوی که تهیه کنندگی سینما را با فیلم «درباره الی» اصغر فرهادی شروع کرد با ۸ فیلم «سیانور»، «دلبری»، «ماجرای نیمروزی»، «دارکوب»، «لاتاری»، «ماجرای نیمروز / رد خون» و «موسی کلیم الله» در ۶ دوره جشنواره فیلم فجر حضور داشته است.
محمود رضوی سال ۱۳۹۴ با ۲ فیلم «سیانور» به کارگردانی بهروز شعیبی و «دلبری» به کارگردانی سیدجلال دهقانی در سی وچهارمین جشنواره فیلم فجر حضور داشت.
داستان «سیانور» در دهه ۱۳۵۰ می گذرد و محور اصلی آن زندگی عاشقانه یک زوج است که در آن دوره زمانی به تصویر کشیده می شود.

«ماجرای نیمروز» فیلمی به کارگردانی محمدحسین مهدویان است که فیلم نامه اش توسط محمدحسین مهدویان و ابراهیم امینی نوشته شده و تهیه کنندگی آن بر عهده سید محمود رضوی است.
این فیلم با بازی بازیگرانی همچون مهرداد صدیقیان، احمد مهرانفر، هادی حجازی فر، مهدی زمین پرداز و جواد عزتی سال ۱۳۹۶ در سی و ششمین جشنواره فیلم فجر رونمایی گردید.
این فیلم در سی و ششمین دوره جشنواره فیلم فجر برنده سیمرغ بلورین بهترین فیلم جشنواره، سیمرغ بلورین بهترین فیلم از نگاه ملی و سیمرغ بلورین بهترین فیلم از نگاه تماشاگران شد. همینطور بهزاد جعفری طادی برنده سیمرغ بلورین بهترین طراحی صحنه و لباس برای این فیلم شده است.
فیلم «ماجرای نیمروز» به ترورهای سال ۱۳۶۰ به دست گروه مجاهدین خلق می پردازد.

محمود رضوی سال بعد هم با ۲ فیلم «دارکوب» به کارگردانی بهروز شعیبی و «لاتاری» به کارگردانی محمدحسین مهدویان در سی و ششمین جشنواره فیلم فجر حاضر شد.
سارا بهرامی با فیلم «دارکوب» موفق به دریافت سیمرغ بهترین بازیگر نقش اول زن و جمشید هاشم پور با این فیلم موفق به دریافت سیمرغ بهترین بازیگر نقش مکمل مرد شد.
«رد خون» دیگر فیلم محمدحسین مهدویان است که در ادامه «ماجرای نیمروز» در سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر رونمایی گردید.
این فیلم برنده سیمرغ بهترین صداگذاری، بهترین طراحی لباس و بهترین جلوه های ویژه میدانی شد.

نسخه پایلوت سریال «موسی کلیم الله (ع)» به کارگردانی ابراهیم حاتمی کیا بالاخره سال جاری در چهل و سومین دوره جشنواره فجر رونمایی می شود که رضوی تهیه کنندگی آنرا برعهده دارد.
در ویدئوی کوتاهی که از فیلم «موسی کلیم الله (ع)» انتشار یافته، زندگی موسی از زمان نوزادی، سپرده شدنش به رود نیل و قرار گرفتن در آغوش آسیه به معرض نمایش گذاشته شده است.

اکران یک فیلم در غیاب تهیه کننده

زنده یاد جلیل شعبانی تهیه کننده، مجری طرح و مدیر تولید ایرانی بود که ۱۲ مهر ۱۴۰۳ دارفانی را وداع گفت. این تهیه کننده تابحال با ۵ فیلم «سوتفاهم»، «قسم»، «منصور»، «سرهنگ ثریا» و «اسفند» در ادوار مختلف جشنواره فجر حضور داشته است.
فیلم «سوتفاهم» به کارگردانی و نویسندگی احمدرضا معتمدی در سی و ششمین جشنواره فیلم فجر حضور داشت. این فیلم تلفیق ژانرهای تریلر روان شناختی، کمدی، و فلسفی است.
وی سال بعد تهیه کنندگی فیلم محسن تنابنده به نام «قسم» را برعهده داشت که در سی و هفتمین دوره جشنواره رونمایی گردید.
از بازیگرانی که در این فیلم درام به ایفای نقش پرداخته اند میتوان از مهناز افشار، سعید آقاخانی، حسن پورشیرازی، مهران احمدی، حسین ملکی، گیتی معینی و سامان ارسطو نام برد.
در خلاصه داستان «قسم» آمده است: «رضوان به قتل می رسد، حالا خواهر و اقوامش به دنبال ثابت کردن قاتل بودن شوهر او به دادگاه هستند.»

«منصور» فیلمی به کارگردانی و نویسندگی سیاوش سرمدی و تهیه کنندگی جلیل شعبانی محصول ۱۳۹۹ است. این فیلم که بخشی از زندگی منصور ستاری، فرمانده پیشین نیروی هوایی ایران را روایت می کند، اولین بار در سی و نهمین جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمد.
در خلاصه داستان فیلم آمده است: «تیمسار ستاری با جدیت به دنبال هواپیماهای جنگی است تا بتواند رزمنده ها را تجهیز کند. در ابتدا آنها با کارخانه ساخت هواپیما همکاری می کردند و صرفا قطعات وارد شده از خارج از کشور را مونتاژ می کردند. اما این کارخانه با کارشکنی هایش سبب کند شدن و حتی توقف کار آنها و نرسیدن هواپیماها به خلبانان ارتش شده بود. تیمسار ستاری و تیمش ابتدا برای وارد کردن چند هواپیمای جنگی اقدام نمودند که به خاطر حمله آمریکایی ها به هواپیماها و بمباران آنها، با شکست مواجه گردید. تیمسار ستاری به تیمش دستور داد که با داشته ها و دانش خودشان قطعات مورد نیاز هواپیماها را در یکی از سوله های ارتش، تولید کنند. در ابتدا هیچ کس به تصمیم او اطمینان نداشت و آنها این کار را غیر ممکن می دانستند. تمام طول فیلم تماشاچی شاهد تلاشهای ستاری برای پیدا کردن راه خودکفایی است.»

فیلم «سرهنگ ثریا» به کارگردانی لیلی عاج هم در چهل و یکمین دوره جشنواره بین المللی فیلم فجر به نمایش درآمد.
این فیلم داستان مادری است که فرزندش توسط گروه مجاهدین خلق به پادگان اشرف رفته است و مادر تلاش خویش را برای آزادی فرزندش از دست این گروه تروریستی انجام می دهد.
این فیلم موفق به دریافت جایزه گوهرشاد در جشنواره شد و دیپلم افتخار بهترین فیلم اول را دریافت کرد.

امسال هم فیلم «اسفند» به کارگردانی دانش اقباشاوی و در غیاب زنده یاد جلیل شعبانی در چهل و سومین جشنواره فیلم فجر رونمایی می شود.
«اسفند» مقطع مهمی از زندگی شهید علی هاشمی از فرماندهان مطرح دوران دفاع مقدس در شناسایی و طرح ریزی عملیات خیبر در قرارگاه سری نصرت را به تصویر می کشد.
رضا مسعودی، مهدی زمین پرداز، یاسین مسعودی، محمد عسگری، محمدرضا عقدایی یزدی و … در این فیلم سینمایی حضور دارند.


منبع:

1403/10/28
14:08:09
5.0 / 5
23
تگهای خبر: اجرا , بازی , تئاتر , تلویزیون
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۳
NewsFun
newsfun.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مجله سرگرمی محفوظ است

مجله سرگرمی

سرگرمی و طنز