به میزبانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی؛

چهارمین دور گفت وگوهای فرهنگی زنان ایران و چین

چهارمین دور گفت وگوهای فرهنگی زنان ایران و چین

به گزارش مجله سرگرمی چهارمین دور گفت وگوهای فرهنگی زنان ایران و چین با حضور مقامات زنان دو کشور با عنوان تقویت تعامل در پساکرونا «جهان مشترک: سرنوشت مشترک» برگزار و بر ضرورت بهره مندی از ظرفیت بانوان در سطح جهان تاکید شد.


به گزارش مجله سرگرمی به نقل از ایسنا، به همت اداره ارتباطات فرهنگی بین المللی زنان اداره کل همکاریهای فرهنگی و امور ایرانی ها خارج از کشور، رایزنی فرهنگی ایران در پکن و مشارکت فدراسیون سراسری زنان چین و معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری و دانشگاه الزهرا(س)، چهارمین دور گفت وگوهای فرهنگی زنان ایران و چین با حضور مقامات زنان دو کشور با عنوان تقویت تعامل در پساکرونا «جهان مشترک: سرنوشت مشترک» در سالن کنفرانس حوزه ریاست این سازمان، برگزار شد.
محمد کشاورززاده، سفیر جمهوری اسلامی ایران در چین در ابتدای این نشست در سخنرانی خود، بیان نمود: گفت وگوهای فرهنگی بانوان ایران و چین می تواند یکی از زمینه های مؤثر در تعاملات بین دو کشور و ایجاد زمینه ها و بسترهای مناسب ارتباط و هم اندیشی میان نخبگان و گروه های مرجع فکری و فرهنگی ایران و چین باشد.
وی با قدردانی از اداره کل همکاریهای فرهنگی و امور ایرانی ها خارج از کشور سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و رایزنی فرهنگی ایران در چین برای برگزاری گفت وگوهای فرهنگی بانوان ایران و چین، اضافه کرد: گفت وگوی فرهنگی یک روشی از دیپلماسی و روشی جهت ایجاد یک فرایند عملیاتی از همفکری و تبادل نظر مستمر میان عناصر و گروه های انسانی منتخب است که طی آن با طرح دیدگاه های خود در مورد مسائل و دغدغه های فرهنگی درصددند به فهم مشترک و یا راهکار مشترکی برای مسائل و پدیده هایی که مبحث گفت وگوی آنهاست، دست یابند.
عباسعلی وفایی، رایزن فرهنگی ایران در چین در سخنانی، ضمن اشاره به برگزاری چهارمین دور گفت وگوهای فرهنگی بانوان ایران و چین، بر ضرورت بهره گیری هرچه بیشتر از ظرفیت های علمی و فرهنگی در راه گسترش مناسبات فرهنگی و توسعه روابط بین دو کشور تاکید کرد.
وی ابراز امیدواری کرد این دور از گفت وگوها از راه مشارکت جمعی بانوان در گسترش همکاری ها و گفت وگوهای فرهنگی در قالب ارزش های مشترک شکل گرفته و با اعتمادسازی و توجه به وزن تأثیرگذار فرهنگ در حل و فصل چالش ها و بحران های بین المللی عملی و اجرایی شود.
همفکری در راه یافتن راهکارهای مشترک برای پیشگیری از انتشار ویروس کرونا
سعیده باقری فرد، رئیس اداره توسعه ارتباطات فرهنگی بین المللی زنان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در ادامه این نشست، مطرح کرد: دو کشور باستانی ایران و چین دارای میراث مشترک فرهنگی و سوابق تمدنی بزرگ در قاره آسیا هستند.
وی به نقش راه ابریشم در تبادل فرهنگی بین ایران و چین اشاره نمود و اظهار داشت: در تاریخچه راه ابریشم نقش های مهمی در مبادلات سیاسی، اقتصادی، تجاری و فرهنگی بین کشورهای مختلف نگاشته شده است. یکی از ادوار درخشان رونق راه ابریشم، در ایران رقم خورده و تأثیرات تجاری و فرهنگی بین دو کشور ایران و چین بوجود آمده است.
باقری فرد ضمن اشاره به پنجاهمین سالگرد برقراری روابط دیپلماتیک ایران و چین اظهار نمود: در پنجاهمین سالگرد برقراری روابط دیپلماتیک ایران و چین، دو کشور مصمم به گسترش بیشتر از پیش مشارکت راهبردی با یکدیگر بخصوص در حوزه فرهنگ و هنر هستند.
وی همچنین، گفت گوهای فرهنگی و همفکری را از طریق های برقراری ارتباطات و تأثیرگذار بین المللی دانست و اظهار داشت: اداره توسعه ارتباطات فرهنگی بین المللی زنان با برگزاری چهارمین دور گفت وگوهای فرهنگی بانوان ایران و چین درصدد آن است تا به نقش محوری و پُر رنگ زنان در خانواده و جامعه بخصوص در زمان شیوع کرونا بپردازد.
لزوم بهره مندی از ظرفیت بانوان در سطح جهان
سیده صدیقه حجازی، مسئول کارگروه بین المللی زنان و خانواده سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در سخنرانی خود دگفت: گرچه شرایط خاص دوران همه گیری کویید 19 باعث شد نتوانیم همچون دوره های گذشته، در فضای حقیقی این اجلاس پرارزش را برگزار نماییم، اما با آرزوی برطرف شدن این بیماری از سطح جهان، امید داریم بتوانیم اهداف مهم خویش را از این اجلاس دنبال کدره و به سرانجام و نتیجه برسانیم.
وی ادامه داد: قدمت تاریخ و تمدن دو کشور کهن ایران و چین، گویای وجود زنانی تمدن ساز است. خانمهایی که دامان و آغوش پرمهر مادری را فرصت انتقال مواریث فرهنگی به نسل جدید قرار داده و با تربیت انسان هایی با ایمان، متعهد، خلاق، دلسوز، فداکار و صاحب کرامت انسانی راه سخت و دشوار تمدن آفرینی را هموار کردند.
حجازی ضمن اشاره به برگزاری چهارمین دور گفت وگوهای فرهنگی زنان ایران و چین اظهار نمود: نتایج درخشان نخستین دور گفت وگوهای فرهنگی، بانوان هر دو کشور را مصمم تر ساخت تا به منظور ایجاد فرصت های مناسب آشنایی جامعه زنان با فرهنگ و تمدن دو کشور و هم زمینه تبادل تجربیات و طرح مسائل و چالش های مشترک زنان و خانواده در سطوح منطقه ای و بین المللی، مبادرت به برگزاری دوره های بعدی گفت وگوهای فرهنگی کنند.
مسئول کارگروه بین المللی زنان و خانواده سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی تاکید کرد: دو کشور دوست و برادر ایران و چین، سهم بزرگی در شکل گیری تمدن بزرگ آسیایی داشته و هم اکنون هم نقش کلیدی و محوری در تحولات و پیشرفت های همه جانبه جهانی را دارا هستند.
ایشان در ادامه سخنانش، اظهار داشت: بر این اساس، گسترش برنامه های مشترک و توسعه روابط فرهنگی میان بانوان دو کشور، ضرورتی انکارناپذیر است. ظرفیت بالای بانوان اندیشمند و توانمند دو کشور مبین آن است که می توان با برنامه ریزی های دقیق و هدفمند، سطح گفت وگوها را از دو جانبه به چند جانبه گسترش داد تا امکان هم افزایی فرهنگی بانوان در سطح قاره و جهان گسترش یابد.
حجازی بیان نمود: کوشش برای حفظ، تقویت و احیای نهاد مقدس خانواده، بعنوان مهم ترین هسته تشکیل جامعه سالم و پویا و به دنبال آن حفظ و تقویت مواریث تمدنی و فرهنگی، می تواند همچون اهداف مهم و استراتژیک این گفت وگوها در آینده باشد.
وی خاطرنشان کرد: تلاش همه جانبه بانوان همه جوامع به منظور زدودن آثار و تبعات منفی و زیان بار ویروس همه گیر کویید 19 بر خانواده، بخصوص زنان و کودکان، همچون وظایف و اقدامات مهم و ضروری در دوران کرونا وپسا کرونا است که بدون شک این مهم جز در سایه همدلی، هم افزایی و همکاری میسر نخواهد شد.
حجازی در انتها سخنانش، پیشنهاد داد: امیدوارم با همت و تلاش دبیرخانه این دور از گفت وگوهای فرهنگی، کتاب مجموعه مقالات و سخنرانی های چهار دوره گفت وگوهای فرهنگی زنان ایران و چین در دستور کار قرار گیرد.




منبع:

1399/11/02
12:18:23
0.0 / 5
770
تگهای خبر: اجرا , دبیرخانه , علم , فرهنگ
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۳
NewsFun
newsfun.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مجله سرگرمی محفوظ است

مجله سرگرمی

سرگرمی و طنز