همایون ارشادی:

حضورم در سینما مدیون كیارستمی است

حضورم در سینما مدیون كیارستمی است

مجله سرگرمی: همایون ارشادی از بازیگران سینما در تازه ترین نشست های تاریخ شفاهی موزه سینما از احساس دین خود به مرحوم عباس کیارستمی برای ورودش به عرصه بازیگری سخن گفت.



به گزارش مجله سرگرمی به نقل از روابط عمومی موزه سینما، همایون ارشادی در تازه ترین نشست های تاریخ شفاهی موزه سینما با اشاره به اینکه از کودکی با سینما آشنا بوده است، اظهار داشت: در کودکی آبادان زندگی می کردم. همانطور که می دانید شرکت نفت آبادان در آن سال ها سینمایی داشت که از مجهزترین سینماهای ایران بود و بیشتر در آن فیلمهای مصری نمایش داده می شد اما یک شانس هم داشتیم که به خاطر سینما تاج آبادان فیلم هایی به زبان اصلی هم نمایش داده می شد و با عنایت به این که در آن زمان تفریح زیادی نداشتیم بیشتر به سینما می رفتیم. یادم می آید که جمعه بامداد ها هر هفته برای دیدن فیلمها به سینما می رفتیم بدین ترتیب از کودکی با سینما آشنا بودم.
از شاهد ازدواج بودن تا بازیگر سینما شدن!
وی افزود: اوج آشنایی من با سینما در دوران دانشجویی ام در ایتالیا صورت گرفت در زمان انقلاب فرهنگی فرانسه که فیلمها بیشتر فرهنگی- سیاسی بود و ما اغلب هفته ای سه چهار بار برای دیدن فیلمها به سینما می رفتیم و حُسن سینمارفتن ما در آن زمان ها این بود که پس از سینما درباره فیلمها بحث می کردیم.
ارشادی در پاسخ به پرسش زنده یاد زاون قوکاسیان در خصوص اینکه شنیده شده نخستین بار در سینما با فیلم تهمینه میلانی ایفای نقش داشتید؟ اظهار داشت: با محمد نیک بین در خیابان گرگان همسایه بودم و اتفاقی در آمریکا همدیگر را دیدیم و یک روز باهم با یک پرواز به ایران برگشتیم. زمانیکه محمد نیک بین با تهمینه میلانی ازدواج کردند من یکی از شاهدان ازدواج آنها بودم. پس از چندماه یک روز خانم میلانی به من زنگ زد و گفت یک فیلم دارم به نام «کاکادو» برای بازی می آیی من هم رفتم و درآن فیلم با محمد نیک بین همبازی شدیم.
بسیاری از نقش ها را به خاطر رفاقت پذیرفتم
وی درباره همکاری اش با مرحوم عباس کیارستمی هم توضیح داد: وارد شدنم به سینما را مدیون عباس کیارستمی هستم و ماندن من در سینما درواقع با فیلم ایشان بود. خیلی ها با فیلمهای ایشان وارد سینما شدند اما کارشان را ادامه ندادند و همان یک نقش را ایفا کردند.
ارشادی تصریح کرد: بسیاری از کارهایی را که در سینما پذیرفتم به خاطر رفاقت بوده است و اگر می خواستم از روی حرفه گری انتخاب کنم شاید در بعضی ها بازی نمی کردم.
وی با اشاره به اینکه بازیگر کسی است که بتواند همه نقش ها را عرضه نماید، اظهار داشت: از نظر من بازیگری یک علم است. در مورد نقش هایی که ایفا می کنم ابتدا به این مورد فکر می کنم که آن نقش باید در وجودم باشد تا بتوانم آن را اجرا کنم درغیر این صورت از عهده آن بر نمی آیم. بعنوان مثال، اگر به من می گفتند باید نقش یک آدمکش را بازی کنی من اساسا نمی توانستم. در این چارچوب به نظر من پرویز پرستویی یکی از بهترین بازیگران سینمای ایران است چونکه از عهده همه نقش ها به خوبی برمی آید.

انتظار نداشتم در سینما باقی بمانم اما...
ارشادی ضمن اشاره به اینکه کارش را در سینما به شکل حرفه ای با فیلم «طعم گیلاس» آغاز کرده است، بیان داشت: در ابتدا انتظار نداشتم در سینما باقی بمانم همانطور که می دانید در فیلمهای آقای کیارستمی اغلب نابازیگرها ایفای نقش می کردند و آنها معمولاً همان یک بازی را داشتند و دیگر ادامه نمی دادند بنابراین من هم تصور می کردم با همان یک فیلم حضورم در سینما تمام می شود اما پس از آن ادامه دار شد در فیلمهای عشق گمشده، درخت گلابی هم حضور داشتم.
وی افزود: در ابتدا نقش ها کمی کلیشه ای بود و بیشتر نقش یک روشنفکر یا مهندس را به من می دادند و بعدها نقش های دیگری هم پیشنهاد شد. من از آن دسته بازیگرهایی بودم که برایم خیلی مهم نبود که کارگردان بعدی که می خواهم در فیلمش ایفای نقش داشته باشم چه کسی باشد اینکه از من خواسته بود تا در فیلمش بازی کنم برایم اهمیت داشت چونکه تصورم این بود که من را لایق دانسته تا نقش مورد نظر را بازی کنم.
جنگ همیشه تنفر نیست
ارشادی درباره حضورش در فیلم «ملکه» ساخته محمدعلی باشه آهنگر هم نیز توضیح داد: در فیلم ملکه در نقش یک افسر عراقی در خاک عراق بودم و داستان درباره یک دیده بان بود. بدین شکل که در سکانسی دیده بان باید می اظهار داشت که من کجا هستم تا با موشک من را بزنند اما او با فاصله بیشتری آدرس می دهد تا موشک به من نخورد و این نشان داده است که جنگ همیشه تنفر نیست.
وی ضمن اشاره به اینکه عشق به سینما او را در سینما نگه داشت، اظهار داشت: در سینما بیشتر از روی علاقه کار کردم البته گاهی هم جنبه های مادی آن برای گذران زندگی هم مطرح بوده اما من درحدود ۱۵ فیلم کوتاه برای جوان ها کار کردم و حتی از جیب خودم هم برای آنها گذاشتم چونکه به این کار عشق داشتم و می دانستم جوانی که از من خواسته تا در فیلمش بازی کنم نخستین کارش است و برایش اهمیت دارد ازاین رو حضورم به احترام کسی بوده که وارد این حرفه شده و برایم جنبه مادی آن مهم نبوده است.
ارشادی در انتها خاطرنشان کرد: همیشه از اینکه یکی از آن ارکان کوچکی باشم که به جوانی که می خواهد وارد سینما شود کمک کنم، لذت برده ام و این کار را ادامه می دهم.
گفتگوی تاریخ شفاهی موزه سینمای ایران با همایون ارشادی سال ۱۳۹۰ انجام و ضبط شده است که اجرای آنرا زنده یاد زاون قوکاسیان بر عهده داشته است. این گفتگو امروز ۵ فروردین سال ۱۴۰۰ همزمان با زادروز هنرمند پیشکسوت سینما و تلویزیون «همایون ارشادی» برای نخستین بار انتشار یافته است.
موزه سینمای ایران بعنوان مجموعه ای فرهنگی و تاریخی که روایتگر سیر تاریخ و تحولات سینمای ایران است خویش را موظف می داند نظرات و دیدگاه های سینماگران باتجربه و پیشکسوت را جمع آوری کرده تا نسل های آینده با نگاه و مسیر زندگی و نحوه خلق وشکل گیری آثار هنرمندان و صاحب نظران هنر سینما آشنا گردند. انتشار این مطالب به معنای تایید و یا رد نظر اشخاص نیست و صرفا جنبه پژوهشی و ضبط تاریخ شفاهی داشته وهدف پرداختن به سرگذشت و تاریخ سینمای ایران است.


منبع:

1400/01/06
00:05:28
5.0 / 5
857
تگهای خبر: اجرا , بازی , تلویزیون , زندگی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۳
NewsFun
newsfun.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مجله سرگرمی محفوظ است

مجله سرگرمی

سرگرمی و طنز