یادداشتی از روح الله سهرابی؛

حساس ترین دوره فیلم مقاومت

حساس ترین دوره فیلم مقاومت

مجله سرگرمی: روح الله سهرابی در قالب یادداشتی به بهانه هفدهمین جشنواره فیلم مقاومت به اهمیت برگزاری این رویداد پرداخت.



به گزارش مجله سرگرمی به نقل از مهر، روح الله سهرابی مدیرکل نظارت بر عرضه و نمایش سازمان سینمایی و عضو رسمی انجمن علوم سیاسی ایران به بهانه برگزاری هفدهمین جشنواره فیلم مقاومت در قالب یادداشتی به اهمیت برگزاری این رویداد پرداخت.
در متن این یادداشت با عنوان «جشنواره ای که فقط یک جشنواره نبود» آمده است؛
هفدهمین جشنواره بین المللی فیلم مقاومت به همت انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس بنیاد فرهنگی روایت فتح و با شعار گفتمان مقاومت، نهضت جهانی مستضعفین و آزادی قدس شریف در خلیج فارس برگزار و در هفدهم اسفندماه ۱۴۰۱ پایان یافت. بی گمان هر فعالیت نظام مندی در گرو تلاش خردمندانه دو گروه است؛ گروه اول اهل اندیشه و معرفتی که در بستر فرهنگ ایران اسلامی، با الهام از حماسه پایداری و مقاومت و نقش آن بر بستر هنر هفتم، دست به آفرینش آثار سینمایی نابی زده اند که ضمن ترویج فرهنگ ایثار و شهادت، بار اصلی ایدئولوژیک ترین جشنواره سینمایی کشور در عرصه سینما را به دوش می کشند و گروه دوم مدیران و دست اندرکارانی که نقش بارز و مشارکت ارزشمندشان به تنظیم و برگزاری چنین رویداد باشکوهی منتهی شده است.
جشنواره بین المللی فیلم مقاومت با ۳ هدف کلان؛ ۱- تعیین مصادیق برتر سینمایی، ۲- الگودهی، جهت دهی و تاثیرگذاری بر حیطه فرهنگ مقاومت و پایداری، ۳- تقدیر و تشویق هنرمندان و فیلمسازان داخلی و خارجی به ادامه فعالیت سازنده، پویا و اثرگذار، یکی از حساس ترین دوره های برگزاری خودرا پشت سر گذاشت. تعداد مخاطبان، دایره تاثیرگذاری این جشنواره در گستره موضوع مقاومت، جنس و میزان توانمندی هنرمندان شرکت کننده در آن، کیفیت آثار شرکت کننده، سطح علمی و هنری شرکت کنندگان، اساتید و داوران، مبین جایگاه بلند این جشنواره به عنوان یکی از اثرگذارترین رویدادهای هنری کشور در عرصه تبیین فرهنگ مقاومت است.
با این توصیف، جشنواره فیلم مقاومت، رویدادی است که حضور در میدان آن، یک ارزش برای هنرمند تلقی می شود و بی شک آثار منتخب در این جشنواره، ضمن اثرگذاری و پذیرش توسط مخاطب، به لحاظ محتوا نیز به عنوان الگو و سرمشق، به تبیین نقش فرهنگ مقاومت در امنیت داخلی و افزایش اعتبار و عزت خارجی کشور می پردازند. بر این اساس فرهنگ مقاومت که یکی از موضوعات بنیادین ساختار سیاسی ایران شمرده می شود با بهره بردن از مولفه هایی چون؛ استکبار ستیزی، گفتمان سازی، احیا و تقویت هویت دینی و ملی می تواند ما را در مقابله با جنگ نرم یاری نماید. اقداماتی که تحت لوای ناتوی فرهنگی سبب استحاله فرهنگ دینی و ملی، ترویج افکار و اندیشه های غربی، نهادینه کردن بی فکری و لاقیدی، تشدید گرایشات قومی و نژادی، ارزشگذاری بر مصرف زدگی و تجمل گرایی و… شده است.
لذا برای مقابله با این رویکرد که ناشی از تغییر رویه نظام سلطه است، بدیهی است اهمیت حضور هنرمندانی در قامت مبلغین و مبشرین خدا محوری، خود باوری، استکبار ستیزی، اعتماد به نفس و ایجاد پیوند مستحکم میان اعتقادات، باورها و اخلاق ضرورتی انکار ناپذیر است و ایشان چنانچه به جایگاه رفیع ابزاری که در دست دارند واقف باشند می توانند افق روشنی جهت رسیدن به امنیت پایدار در کشور را ترسیم کنند چونکه به قول شهید آوینی «شاید جنگ خاتمه یافته باشد اما مبارزه هیچ گاه پایان نخواهد یافت». از این روست که جشنواره مقاومت فقط یک جشنواره سینمایی نیست بلکه خط مقدم تفکری ضد امپریالیسم و دریچه ای ست باشکوه به جهان سینمای ایدئولوژیک و مامنی برای آزاداندیشان عرصه ی هنر - صنعت سینما. حال اگر اختتامیه اش بر روی ناو پرصلابت شهید رودکی بر روی آب های نیلگون خلیج همیشه فارس برگزار شود (که شد)، مفهوم پیش گفته عینیت بیشتری پیدا خواهدنمود که البته عینیت بیشتری پیدا کرد!


منبع:

1401/12/25
12:52:35
5.0 / 5
438
تگهای خبر: جشنواره , شركت , صنعت , علم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۴
NewsFun
newsfun.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مجله سرگرمی محفوظ است

مجله سرگرمی

سرگرمی و طنز