در گفت وگو با مجله سرگرمی مطرح شد؛

میراث فرهنگی به سنگلج کمک کند

میراث فرهنگی به سنگلج کمک کند

مجله سرگرمی: مدیر سابق تماشاخانه سنگلج و مسؤول پیگیری طرح توسعه سنگلج از تخریب ساختمان مجاور و نادیده گرفتن طرح توسعه این بنای ملی ابراز تاسف کرد و خواهان رسیدگی سازمان میراث فرهنگی به این مساله شد.


به گزارش مجله سرگرمی به نقل از مهر، روز یکشنبه ۲ اردیبهشت پریسا مقتدی مدیر تماشاخانه سنگلج طی خبری از تخریب ساختمان مجاور این مجموعه تئاتری آگاهی داد و ابراز نگرانی کرد که شرایط پیش آمده برای تماشاخانه سنگلج خطرناکست. ضمن این که طی «طرح توسعه سنگلج» که در اوایل دهه ۹۰ ارائه شده بود، توافقات اولیه برای الحاق ساختمان تخریب شده فعلی به تماشاخانه انجام شده بود. اتابک نادری مدیر سابق تماشاخانه سنگلج و طراح و مسؤول پیگیری «طرح توسعه سنگلج»، درباره ی وضعیت پیش آمده در مجاورت تماشاخانه به خبرنگار مهر اظهار داشت: واقعیت این است که وقتی خبر را شنیدم خیلی متاسف و متأثر شدم چون به این حرکت از ۲ منظر باید نگاه کرد. جامعه تئاتری، تعزیه خوان ها، هنرمندان آئینی و سنتی و دانشجویان تئاتر از سال ۹۱ که «طرح توسعه سنگلج» عنوان شد، طومارهایی را منتشر نمودند و این طرح توسط بزرگان این عرصه نظیر زنده یادان عزت الله انتظامی و داود رشیدی با شهردار و شورای شهر وقت تهران عنوان شد. بنده هم طراح و هم مسؤول پیگیری این طرح بودم.
وی تصریح کرد: «طرح توسعه سنگلج» به صورتی تصویب گردید و آقای قالیباف شهردار وقت تهران به شرکت توسعه فضاهای فرهنگی شهرداری فرمان داد تا این طرح اجرا شود. نادری اشاره کرد: قرار بود طی «طرح توسعه سنگلج» ساختمان مجاور تماشاخانه که اداره حقوقی شهرداری بود به عنوان یک ساختمان کمک کننده کارهای تماشاخانه سنگلج در کنار مجموعه باشد. حتی در این طرح نوشته شده بود که نیازی به تخریب و نوسازی بنا نیست بلکه با انجام یک بازسازی، تبدیل به یک بلک باکس، چند پلاتوی تمرین و گالری موزه تئاتر تهران می شود.
مسؤول پیگیری «طرح توسعه سنگلج» اظهار داشت: شرکت توسعه فضاهای فرهنگی مبادرت به تعیین بودجه این طرح کرد اما این طرح متوقف گردید. پس از آن هم پیگیری های گوناگون انجام شد و مدیران شهری وعده های مختلف دادند اما متأسفانه به عاقبت نرسید. وی اشاره کرد: حرکت فعلی شهرداری تهران در تخریب ساختمان مجاور تماشاخانه سنگلج، نادیده گرفتن ساعت ها کار کارشناساسی و جلسات کارشناسی کمیسیون های مختلف شهرداری تهران و همین طور بی اعتنایی به خواسته هنرمندان است.
نادری متذکر شد: در تخریب ساختمان مجاور تماشاخانه سنگلج یک اقدام غیرقانونی شکل گرفته است چون تماشاخانه در آذر ۱۳۸۸ در لیست میراث ملی ثبت گردید. طبق ضوابط و قوانین، برای بناهای ثبت شده باید حریم تعیین شود. طبق قانون حریم در زمان ثبت تعیین می شود ولی اگر حریم در نظر گرفته نشود، پلاک چسبیده به ملک حق تخریب و ساخت و ساز ندارد. اگر هم تخریب شود نباید مرتفع تر نسبت به ساختمان ثبت شده ساخته شود. این هنرمند عرصه تئاتر تصریح کرد: می گفتیم خیابان بهشت در منطقه ۱۲ تهران روح زندگی شهری خودرا از دست داده است و شهرداری باید به فکر احیای این زندگی باشد. تنها جایی که عصرها به عنوان قلب تپنده فرهنگی در منطقه فعالیت می کند تماشاخانه سنگلج است که اگر ساخت و سازهای اداری بیشتر شود، این بنای فرهنگی نیز خفه می شود. نظیر اتفاقی که برای تئاترهای قدیمی در لاله زار افتاد. او در آخر با اشاره به این که در دهه ۶۰ در سمت گیشه، تماشاخانه سنگلج فرونشت داشته است، از مسؤولان و کارشناسان میراث فرهنگی خواست تا نسبت به روشن شدن وضعیت حفاظت و پشتیبانی از تماشاخانه سنگلج اقدامات لازم را انجام دهند.


منبع:

1403/02/04
12:25:59
5.0 / 5
335
تگهای خبر: اجرا , تئاتر , تماشاخانه , زندگی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۱
NewsFun
newsfun.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مجله سرگرمی محفوظ است

مجله سرگرمی

سرگرمی و طنز